От Семиотика на смеха и иронията пуснаха фалшиво събитие във фейсбук,

...
От Семиотика на смеха и иронията пуснаха фалшиво събитие във фейсбук,
Коментари Харесай

Фалшива новина обикаля България: Грета Тунберг ще гостува у нас на тричане в село Бродилово

От " Семиотика на смеха и иронията " пуснаха подправено събитие във фейсбук, с който тържествено „ афишират ”, че нашумялата Грета Тунберг ще гостува на тричане в село Бродилово на 2 март 2020 година.

Фейк новината се радва на доста лайкове и споделения, само че мнозина мислят, че е истина, колкото и неуместно да звучи.

„ Специален посетител на празника ще бъде новата зелена звезда - Грета Тунберг. Тя ще гостува заради огромния интерес, който изяви в mirc-ата за този бит. ”, се оповестява с подигравка във фейсбук страницата.

Както е известно, 16-годишната шведка стана знак на протеста на младите против бездействието в изискванията на изключителна обстановка с климата. Тя насочи предизвикателство към международните водачи с енергично и яростно изявление, в което през сълзи ги упрекна, че са " откраднали фантазиите и детството й ".

Тричане на кучетата е „ бит “ с незнаен генезис, изпълняван на празника Чист понеделник (наричан заради това и „ Песи понеделник “) – понеделникът от така наречен „ Тодорова неделя “. Според националното поверие, този бит цели да защищити домашните кучета от болестта бяс.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР